Home arrow Ouders arrow Voorbereiding klinische behandeling

Voorbereiding klinische behandeling

Voordat behandeling in de kliniek van GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie kan plaatsvinden, moet een aantal dingen op orde zijn. Dan gaat het bijvoorbeeld over huisvesting en financiƫn. Ook gaan we samen na wat er voor nodig is om je kind veilig te laten opgroeien. Dat schrijven we op in een veiligheidsplan. We bespreken hoe de behandeling in de kliniek gaat en wat er van je wordt verwacht. Eerst gaan we onderzoeken of we goed kunnen samenwerken. Dat gebeurt tijdens een samenwerkingsopname. Samen met jou en je aanmelder werken we zorgvuldig toe naar de klinische behandeling, zodat de kans van slagen zo groot mogelijk wordt.

Lees meer over:

Samenwerkingsopname

Voor de klinische behandeling bij Gezinspsychiatrie is een goede samenwerking tussen jou en het behandelteam nodig. Daarom is er eerst een opname van twee weken in de kliniek. We noemen dit de samenwerkingsopname. Woont je kind thuis, dan komt het mee. Is je kind uit huis geplaatst, dan is de  samenwerkingsopname zonder kind. Doel van deze opname is dat zowel jij als het behandelteam uitzoekt of we met elkaar kunnen samenwerken. Daarna ga je weer naar huis en wacht je tot er plaats is voor klinische behandeling. 

Evaluatie samenwerkingsopname

Na afloop van de twee weken samenwerkingsopname is er een evaluatie. Tijdens de evaluatie bespreken we of we doorgaan met de klinische behandeling. Bij deze evaluatie zijn jij, je behandelcoƶrdinator, je aanmelder, je gezinshulpverlener en een gezinstrainer aanwezig. Ook je naasten kunnen bij dit gesprek aanwezig zijn. De evaluatie kan verschillende uitkomsten hebben:

  • De twee weken blijken niet voldoende en wordt verlengd. 
  • De klinische behandeling kan worden vervolgd. 
  • Een goede samenwerking is niet haalbaar en het contact met Gezinspsychiatrie stopt hier. Je aanmelder bespreekt met jou hoe het verder gaat. 

Lees meer over: