Home arrow Ouders arrow Financiering

Kosten en financiering 

Hulp van GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie aan volwassenen (vanaf 18 jaar) wordt betaald door de zorgverzekeraar. Alle personen van 18 jaar en ouder betalen voor hulp van GGZ Drenthe het wettelijke eigen risico óf het vrijwillig verhoogde eigen risico. Als je hierover vragen hebt, dan kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Hulp van GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie aan kinderen tot 18 jaar wordt betaald door de gemeente. Na de aanmelding vragen wij een beschikking aan bij de gemeente waarin het gezin woont. Met een beschikking geeft de gemeente toestemming voor de behandeling en zorgt ervoor dat deze ook betaald gaat worden. Komt het gezin uit een andere gemeente? Dan sturen we de gemeente na de aanmelding eerst een offerte. Zodra we de getekende offerte hebben ontvangen, kunnen we de aanmelding in behandeling nemen. 

LET OP: Het kan soms enige tijd duren voordat de gemeente de getekende offerte terugstuurt. Dit betekent dat gezinnen moeten wachten totdat dit is geregeld. Soms duurt dat helaas (veel) langer dan gewenst. Tijdens deze periode blijft de aanmelder de contactpersoon voor het gezin. 

Zodra de financiering is geregeld en de volledig ingevulde aanmeldformulieren zijn ontvangen, wordt de aanmelding in behandeling genomen.