Home arrow Ouders arrow Ambulante behandeling

Ambulante behandeling

Ambulante behandeling is hulp op afspraak van het hele gezin bij je thuis, op de poli bij GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie in Beilen, of online (door middel van (beeld)bellen). De behandeling kan met jou en je gezin alleen zijn, maar ook in een groep plaatsvinden. Als de behandeling meerdere dagdelen per week duurt, noemen we dit “intensieve ambulante behandeling”.

Jouw vaste gezinshulpverlener van Gezinspsychiatrie is je aanspreekpunt. Als je bijvoorbeeld vragen hebt naar aanleiding van het intakegesprek, dan kun je deze met elkaar bespreken.

Lees meer over:

Kind centraal

Elk gezin krijgt behandeling op maat, afhankelijk van wat er speelt, wat je als gezin zelf wilt veranderen of verbeteren en wat je aanmelder vindt dat er moet gebeuren. Het kind staat altijd centraal tijdens de behandeling. 

Zo gaat ambulante behandeling

Wanneer er al heel lang problemen en zorgen zijn in jouw gezin, dan is het moeilijk te zien wat er nog wél goed gaat. Samen met jou en je aanmelder gaan we daar naar op zoek. We helpen je om de goede en mooie dingen in je gezin weer te zien. Dan is het minder moeilijk om tegen problemen aan te kijken. Tijdens de behandeling bij Gezinspsychiatrie leer je hoe je op een andere manier kunt omgaan met problemen in jouw gezin. 

Samen kijken we naar oplossingen voor dingen waar je tegenaan loopt. Bijvoorbeeld je kind op tijd naar school brengen, boodschappen doen en eten koken, of opruimen en schoonmaken. Dat doen we door vragen aan je te stellen. Soms helpt vaktherapie. Dan gaat niet om praten, maar om doen en ervaren. Bijvoorbeeld door te bewegen of muziek te maken.

We helpen je zélf in te zien wat je al goed kunt en hoe je kunt veranderen. Zo krijg je steeds meer vertrouwen om dingen die je moeilijk vindt te durven en te kunnen. Gaandeweg merk je dat je echt kunt veranderen én volhouden. Zodat het beter gaat in het dagelijks leven en je samen als gezin verder kunt. Tijdens de behandeling betrekken we zoveel mogelijk de mensen die voor jouw gezin belangrijk zijn, zoals familieleden, pleegouders, vrienden, buren, je aanmelder of andere hulpverleners.

Als besloten wordt dat een klinische behandeling voor jou en je gezin nodig is, zal de gezinshulpverlener dit met je bespreken. 

Lees meer over:

Voor mensen in behandeling bij GGZ Drenthe gelden huisregels.