Home arrow Actueel arrow Aanscherping coronamaatregelen

Aanscherping coronamaatregelen

Het aantal coronabesmettingen stijgt weer snel, ook in Drenthe. Om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden, heeft de directie van GGZ Drenthe besloten om de maatregelen weer aan te scherpen. Vanaf donderdag 15 juli geldt bij GGZ Drenthe: 

Welkom indien klachtenvrij
U bent welkom als u géén corona-achtige klachten heeft, zoals hoesten, verkoudheid en/of koorts. Heeft u wél klachten, blijf dan thuis. Ook als uw klachten mild zijn! Heeft u klachten en een afspraak op één van onze locaties, neem dan contact op met uw behandelaar (via het zorgsecretariaat). Zo mogelijk zetten we uw afspraak om naar een (beeld)bel-afspraak. Bezoekers moeten bij klachten thuisblijven. 

Hygiëneregels en 1,5 meter afstand
We vragen iedereen bij binnenkomst de handen te desinfecteren en altijd 1,5 meter afstand te houden. U mag elkaar dus niet aanraken.  Het is belangrijk dat u zich daaraan houdt, omdat nauw contact de kans op verspreiding van het coronavirus enorm vergroot.  Verder is het belangrijk dat u ook de overige hygiënerichtlijnen opvolgt: hoesten/niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en na gebruik meteen weggooien. 

Mondkapjes bij verplaatsen in het gebouw en binnen 1,5 meter afstand
Het dragen van mondkapjes is verplicht bij het verplaatsen in het gebouw en als het niet mogelijk is 1,5 meter afstand te bewaren.

Bezoek aanmelden en registreren
Bezoek is welkom indien klachtenvrij. U moet zich vooraf aanmelden en bij aankomst registreren. De gebouwen zijn open, tenzij het gaat om een gesloten afdeling. Indien de deur gesloten is, kunt u aanbellen en/of de intercom gebruiken.